Nyheter

Yan Lianke nominerad till Booker-priset

2017-03-21

För tredje gången är Yan Lianke nominerad till The Man Booker International Prize. Denna gång för The Explosion Chronicles.

Yan Lianke räknas till de främsta kinesiska författarna och har, trots att flera av hans romaner förbjudits i Kina, blivit flerfaldigt prisbelönt i hemlandet. Han har nominerats till åtskilliga priser också i väst och erhållit Franz Kafka-priset. Atlantis har givit ut Drömmar om byn Ding och Lenins kyssar. I maj kommer De fyra böckerna översatt av Anna Gustafsson Chen.

Arkivet

  • 2017-09-27

    Boken om Djursholm ges ut i USA

    Mikael Holmqvists uppmärksammade sociologiska studie Djursholm med undertiteln Sveriges ledarsamhälle har nu kommit ut på engelska i USA. Den amerikanska titeln är Leader Communities: The Consecration of Elites in Djursholm, och ges ut av det prestigefyllda förlaget Columbia University Press i New York.

  • 2017-06-15

    Knivskarpt om Maos vansinnesprojekt

    Den kinesiske författaren Yan Liankes ”De fyra böckerna” är en satir över en diktaturs kompromisslösa styrmedel och över allt och alla som offras. Kulturskribenten Thomas Kjellgren ser den som en viktig påminnelse om – och för – alla de politiska landskap som drabbats av minnesförlust. Läs artikeln här