Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Post scriptum
  

VŚra bŲcker

Post scriptum

Tre resor och fyra essäer

Post scriptum

I de fyra essäerna gör Stig Ramel nedslag i vitt skilda ämnen. De handlar om det skånska slottet Löberöd och dess bibliotek som var ett kulturcentrum på 1800-talet med Peter Wieselgren som bibliotekarie, om en japansk professor som blev ett Dreyfusfall, om attentatet mot Hitler och om Berlin som huvudstad.

De tre resorna är ofta cykelturer, exempelvis i den småländska trakt där författaren tillbringade sin barndoms somrar och där han ser hur både bygd och natur förändrats. Sina årliga vandringar runt sjön Tärnan vid midsommartid ser han som årsringar på det egna livsträdet, ""som växt, stått stilla och nu närmar sig det obönhörliga slutet. Jag tänker på att min tid är utmätt"".

Efter sin tid som VD på Nobelstiftelsen blev Stig Ramel (1927-2006) författare. Han fick välförtjänta framgångar med sin självbiografi Pojken i dörren och de stora biografierna över Gustaf Mauritz Armfelt och Göran Magnus Sprengtporten. Han älskade att skriva, att utforska och formulera. Post scriptum blev hans sista bok.

ISBN:

9789173531375

Antal sidor:

222

Bandtyp:

Inbunden

 

FŲrfattare:

Stig Ramel

ńmne:

√Ėvrig facklitteratur