Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Heartlands
  

Vćra böcker

Heartlands

Heartlands

Efter framgÄngarna med 10115 Berlin (2005) tar idéhistorikern Nils Erik ForsgÄrd sig an USA. Han reser genom ett USA som nÀrmar sig presidentval Är 2008, och pÄ vÀgen samtalar han med flera kÀnda amerikanska författare och samhÀllsdebattörer, bl.a. Noam Chomsky i Boston. Heartlands handlar ocksÄ om högst vanliga amerikaner och om deras vardag, om livet i det horisontella USA, bortom storstÀdernas skyskrapor. I centrum för Heartlands stÄr författarens Äterkommande frÄga: Vad vÀger tyngst, friheten eller jÀmlikheten?
I Heartlands samsas historien med det dagsaktuella, idéhistorikern med journalisten. I Jamestown, Virginia, firar man i Är att det har förflutit 400 Är sedan USA koloniserades av de första vita européerna. Vad Àr det man egentligen firar i USA Är 2007? Mötena med mÀnniskor i olika delar av landet bildar stopp pÄ ForsgÄrds stora amerikanska resa, frÄn Frihetsgudinnan i New York lÀngs östkusten frÄn Boston till Virginia och genom landet till vÀstkusten, via Los Angeles till Florence, Arizona. VÀgen gÄr genom Heartlands, det vill sÀga MellanvÀstern, de centrala och nordostliga delstaterna, omrÄden som av amerikanska sociologer ofta ses som typiska för hela landet. Heartlands beskriver en resa frÄn frihet till ofrihet och tillbaka.

ISBN:

9789173532136

Antal sidor:

356

Bandtyp:

0

 

Författare:

Nils Erik ForsgÄrd

Ämne:

Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

För tvÄ Är sedan reste estradfilosofen Bernhard Henri-Lévy tvÀrs genom USA i boken American Vertigo. Nu har Nils Erik ForsgÄrd gjort samma, men lÄngsammare och tusen gÄnger mer lyhört.
Per Wirtén i Göteborgs-Posten

Men ForsgÄrd faller inte för förenklingar och försöker inte heller ge nÄgra svar. Han pekar pÄ de konflikter som ligger dolda i det amerikanska frihetsbegreppet och hÀrleder bÄde vapendebatten, konkurrerande linjer i utrikespolitiken och "home scooling"...ur brytningen i den amerikanska frihetsideologin.
Nils Erik ForsgÄrds bok Àr rentav en av de bÀsta som skrivits pÄ svenska om dagens USA de senaste Ären.

Magnus Eriksson i Svenska Dagbladet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Himlar över Alabama