Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | De är inte kloka, de där ryssarna
  

Vra bcker

De är inte kloka, de där ryssarna

Ögonblicksbilder från Ryssland

de är inte kloka de där ryssarna

Svenska Yle:s korrespondent Anna-Lena Laurén skriver inkännande om dagens ryska samhälle, om ryssar och kärlek, ryssar och vänskap, ryssar och pengar.
Ryssland är ett kalejdoskopiskt samhälle som kräver tid och ansträngning att förstå sig på, och författaren erkänner öppet att hon fortfarande har stunder då hon inte begriper ett dugg. Boken är skriven med humor och värme, ilska och passion, glädje och förundran - känslor som man inte kan leva utan i Ryssland.
""Långt in i juni kör bilar i Moskva med det svart-orangefärgade segerbandet fastknutet i radioantennen. När jag ser dammiga Lador susa förbi med bandet flaggande i antennen, smutsigt intill oigenkännlighet, tänker jag två saker.
1) Visst är det fint att man kan känna en sådan stolthet över sitt land, att ryssarna kan sin historia och hämtar kraft ur den.
2) Där kör någon som inte har råd att hålla sig med annat än en Zjiguli, eftersom han bor i ett land som bara belönar de starkaste. Ändå glorifierar han systemet. Stackars sate.""

ISBN:

9789173533294

Antal sidor:

174

Bandtyp:

Pocket

 

Frfattare:

Anna-Lena Laurén

mne:

Pocketböcker