Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Jag är bröderna Walker
  

Vra bcker

Jag är bröderna Walker

Jag är bröderna Walker

Odd Marius Walaker är en udda pojke i 1980-talets Oslo. Efter en olycka har hans sinnesförnimmelser blivit extremt rika och komplexa. Hans självkänsla har stegrats, och ingenting ter sig omöjligt för honom. Han utmanar sina lärare och ger sig erotiken i våld. Han fyller sin dagbok med skimrande anteckningar.
Ett drygt decennium senare är Odd Marius Walaker den mäktigaste mannen i Norge. Som talare kan han förhäxa sina åhörare, fånga dem med sin karisma. När han ställs inför en politisk kris av enorma proportioner återvänder han till ungdomsårens dagböcker för att finna den lösning som situationen kräver.
Jan Kjærstad har komponerat en intrikat roman om fantasins oundgänglighet och kraft.
Översättning Inge Knutsson.

ISBN:

9789173533225

Antal sidor:

416

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Jan Kjærstad

mne:

Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

...en fantastisk tonårsskildring, med en vital trängsel av situationer, människor, relationer, iakttagelser, allt skildrad med humor och en viss sorgsenhet.
Carl Erland Andersson, Hallandsposten

Jan Kjærstads nya roman "Jag är bröderna Walker" är en labyrintisk och lustfylld uppväxtskildring.
Ingrid Elam, Dagens nyheter

Vettlöst bra Jan Kjærstad

En DN-recensent gjorde vågen och konstaterade att: "den perfekta romanförfattaren finns! Han heter Jan Kjærstad och kommer från Norge."
...en till stora delar kopernikanskt bra utvecklingsroman.

Jenny Teleman, Sveriges Radio - kulturnytt

Kjærstad är en av Norges mest pristyngda författare och hans nya roman handlar mycket om skrivande, skriva som om det gällde livet. Och vem vill inte bära med sig visdomsord som detta: man kan inte prata om havet med en groda som sitter i en brunn.
KM, Dagens arbete

Inte minst är romanen ett optimistiskt och kompromisslöst försvar för litteraturens outtömliga möjliheter...
"Den särskilda gåva som Odd kommer i besittning av är inget annat än konstens förmåga att främmandegöra, att skapa distans till och se helt nya möjligheter i det som ligger framför ögonen på en", skrev Magnus Person när han recenserade den norska utgåvan...

Svenska dagbladet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Kungen av Europa
 
Normans område
 
Rand
 
Tecken till kärlek