Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Gör inga dumheter medan jag är död!
  

Vra bcker

Gör inga dumheter medan jag är död!

Memoar

Gör inga dumheter medan jag är död

I sina memoarer berättar Per Ahlmark om politiken, striderna, ungdomen, bokskrivandet, kriserna och sjukdomarna. Det är en berättelse som är oerhört utlämnande och inte liknar någon annan självbiografi av en före detta partiledare.

Boken ger nya avslöjanden om den första valsegern mot socialdemokratin 1976 och dragkampen om kärnkraften - samt om avhoppet till diktvärlden och Filmhuset.
Öppen skildring av förälskelser och personliga tragedier, av uppgörelsen med Palmes utrikespolitik och driften med Bohmans "hovrulla" ger hittills okända bilder av den mest passionerade socialliberalen under senare årtionden.
Ömsinta porträtt av Thorbjörn Fälldin, Herbert Tingsten och Bertil Ohlin, liksom författarens hyllning till Birgitta Ohlsson, gör Gör inga dumheter medan jag är död! till ett viktigt allmänmänskligt och politiskt dokument.

ISBN:

9789173534703

Antal sidor:

448

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Per Ahlmark

mne:

Memoarer & biografier

Pressklipp

Att före detta partiledare skriver sina memoarer är inget nytt, men aldrig har jag läst några så självutlämnande som Per Ahlmarks... Det är en ovanlig bok av en ovanlig människa. Fascinerande och delvis förfärande. Men visst är det en läsupplevelse.
-Gunvor Nyman, Värmlands folkblad

En läsvärd självbiografi.
-Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet

Ord som "vämjelig", "motbjudande", "avskyvärd" och inte minst favoritordet "slapp" tillhör favoritbegreppen när han beskriver sina motståndares inlägg. (Motståndare som själva gärna använder betydligt värre förolämpningar än så).
Och varför skulle han inte använda starka ord för att beskriva tyranniet och dess medlöpare? Ingen klandrar demokraten för att han kallar det "avskyvärt" att försöka hitta försonande drag hos Hitler.
Med utgivningen av
Gör inga dumheter när jag är död drar Per Ahlmark i fält igen.
-Erik Helmerson, Dagens Nyheter

Fyllt av utfall och personpåhopp, förstås, men också avslöjanden och insikter.
-Fokus

Per Ahlmarks memoarer är en välformulerad lärobok om Sveriges politiska efterkrigshistoria, och en välkommen påminnelse om hur en i många avseenden skör människa vigde sitt liv åt en svår politisk kamp - och kom ut som segrare.
-Johan Ingerö, Svenska Dagbladet

Per Ahlmarks memoarbok lär snabbt ha blivit slutsåld, åtminstone i några boklådor i Stockholm. Det förvånar inte.
-Håkan Holmberg, Upsala Nya Tidning

Ahlmarks memoarer är välskrivna, intressanta och förhållandevis förtätade.
-Lena Andersson, Dagens Nyheter

En rätt tjock och - för att vara en politiker - ovanligt välskriven lunta.
-Crister Enander, Nordvästra Skånes Tidningar

Per Ahlmark är, vad man än tycker om honom, en av de sista i sitt släkte: de intressanta svenska politikerna.
-Aron Lund, Expressen

Ett betydande vittnesbörd från vår tid.
-Björn Molin, Tidningen NU

Risken av besvikelse vid läsningen torde vara liten. Jag vet ingen tidigare svensk toppolitiker som varit så öppenhjärtig, reflekterande och reservationslös. Därtill på en prosa som för det mesta flyter med skön elegans... Sverige vore tveklöst fattigare och gråare utan orädda, idéburna människor av Ahlmarks kaliber. Vilket hans bok onekligen visar.
-Christian Dahlgren, Borås Tidning

Naturligtvis en bok för den politiskt intresserade men även om man bara är allmänmänskligt intresserad.
-Sten Nöjd, Nerikes Allehanda

Ahlmark är mycket självutlämnande i sina memoarer... Bakom den intensive och ofta tuffe fightern på de politiska barrikaderna och andra arenor döljer sig en skör och känslig personlighet, en skapande människa som söker gestalta och uttrycka de svåra livsfrågorna.
-Bengt Olov Albrektsson, Alingsås Tidning

Det är en fin bok Ahlmark har skrivit. Att någon i dagens svenska politikergeneration skulle kunna åstadkomma ett sådant här verk är förvisso osannolikt.
-David Andersson, Axess

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Främling i folkhemmet
 
Den motvillige Europén