Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Färder till Sveriges födelse (Mats G. Larsson)
  

Vra bcker

Färder till Sveriges födelse

Färder till Sveriges födelse POD

"Färder till Sveriges födelse" är en specialutgåva som omfattar två böcker av arkeologen och författaren Mats G. Larsson. Han bjuder här läsaren att följa med på en resa i tid och rum när han presenterar en bild av det svenska rikets utdragna födelseprocess och tidigaste historia.
I den första boken, "Svitjod - resor till Sveriges ursprung", går färden till de trakter i Mälardalen där det redan under århundradena före vikingatiden började växa fram ett maktcentrum som skulle komma att bli drivande i rikets framväxt och som även skulle ge landet det namn det har än idag, halvtannat årtusende senare.
I den andra boken, "Göternas riken - upptäcksfärder till Sveriges enande", ställs kosan till de övriga två områden som genom sina naturliga förutsättningar och täta befolkning tidigt kommit att utgöra tunga delar i det spirande svenska riket, de bägge götalandskapen.
Författaren ger här också en förklaring till hur det gick till då svear och götar successivt kom att förenas under en kung; en process som kan ha påbörjats redan före vikingatiden.

Atlantis POD (Print on Demand) är en serie digitala nytryck av tidigare slutsålda böcker. Kvaliteten på inlagan kan vara lägre än i den ursprungliga utgåvan.

ISBN:

9789173535182

Antal sidor:

446

Bandtyp:

Mjuka pärmar

 

Frfattare:

Mats G. Larsson

mne:

Atlantis PoD
Historia, svensk

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Vikingar i österled
 
Tre gälder i England