Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Knapptryckarkompaniet (Anne-Marie Pålsson)
  

Vra bcker

Knapptryckarkompaniet

Rapport från Sveriges riksdag

Knapptryckarkompaniet

Anne-Marie Pålsson, den före detta moderata riksdagsledamoten som uppfann rut-avdraget, skildrar här intrycken från sin tillvaro i Sveriges riksdag. Hon vill förklara inte bara vad som tilldrar sig bakom de stängda dörrarna utan också varför det ser ut som det gör i maktens centrum. Boken avslutas med förslag på vad som kan göras för att vitalisera demokratin.

Sverige har kanske västvärldens starkaste parlament. Alla maktbefogenheter har samlats där. Men riksdagsledamöterna är svaga. Den politiska makten utövas inte i riksdagen utan av partieliterna.
Hur makten kunde glida ur de folkvaldas händer? Hur kunde grundlagens inledande paragrafer: All offentlig makt utgår från folket och Riksdagen är folkets främsta företrädare så tömmas på verkligt innehåll?
Detta är en personlig, men analytisk, skildring av makten i riksdagen, skriven av den före detta moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson, rut-avdragets uppfinnare. Den beskriver de interna strukturer som är helt okända för väljarna men som mer än något annat bestämmer maktförhållandena och som förklarar varför skillnaden mellan verkligheten och grundlagens intentioner är så stor.
Knapptryckarkompaniet avslutas med förslag på vad som kan göras för att stärka medborgarnas inflytande och vitalisera demokratin.

ISBN:

9789173534710

Antal sidor:

232

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Anne-Marie Pålsson

mne:

Politik & debatt
E-böcker

Pressklipp

Pålssons bok kan karaktäriseras i ett enda ord: illusionsfri. Hon bortförklarar inte sina egna tillkortakommanden. Hon begriper att makt är en starkt beroendeframkallande drog. Med obruten integritet och oanfrätt optimism instämmer hon med Winston Churchill: Demokrati är den sämsta statsformen, bortsett från alla andra. Hon tror att den kan förbättras.
-Oskarshamns-Tidningen, ledare 111207

Läsvärd... spännande att glutta in bakom kulisserna i parlamentet.
-Katarina Larsson, Borås Tidning

Knapptryckarkompaniet är årets viktigaste bok, borde vara obligatorisk läsning för alla politiskt intresserade.
-Pierre Gilly, Dala-Demokraten

Pålsson har skrivit en helt nödvändig bok för att om inte annat få syn på den urholkning av demokratin som pågår mitt framför ögonen på oss.
-Göran Rosenberg, Svenska Dagbladet

En utmärkt bok för alla som vill veta mer om riksdagens inre arbete.
-Mats Garme, Ölandsbladet

Ett intressant och väl underbyggt debattinlägg...
-Widar Andersson, Axess

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Den motvillige Europén
 
Främling i folkhemmet
 
Gör inga dumheter medan jag är död!