Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Anders Eliasson (Tony Lundman)
  

Vra bcker

Anders Eliasson

Anders Eliasson

Tonsättaren Anders Eliasson (född 1947) har uppmärksammats för en lång rad stora orkesterverk, bland dem prisbelönta och internationellt hyllade symfonier, och han har skrivit solokonserter och kammarmusik med samma omisskännliga hetta och inlevelse. Hans musik saknar fåfänga men bär på en alldeles egen dialekt. Tony Lundman debuterar som författare med denna biografi om Eliasson.

Det är ett liv i musiken, otänkbart utan musiken. Det har funnits tillfällen då Anders Eliasson (född 1947) komponerat praktiskt taget dygnet runt under månader. Han är en egen röst i musiklivet. Han har uppmärksammats för en lång rad stora orkestrar, bland dem internationellt hyllade symfonier, och han har skrivit solokonserter och kammarmusik med samma omisskännliga hetta och inlevelse. Hans musik bär på en alldeles egen dialekt, ett personligt och uppriktigt tilltal som Eliasson envetet odlat vid sidan av musiklivets modesvängningar. Det han förmedlar är på samma gång isande smärtpunkter och ömsint värme, emotionella svängningar som också präglat hans liv. Anders Eliasson lever genom sin musik, och boken berättar varför man bör uppfatta det just så - bokstavligen.

Boken ingår i serien »Svenska tonsättare« och utges i samarbete med Kungl. Musikaliska Akademien.

ISBN:

9789173535427

Antal sidor:

264

Bandtyp:

Flexiband

 

Frfattare:

Tony Lundman

mne:

Memoarer & biografier
Svenska tonsättare

Pressklipp

Utmärkt... Man blir våldsamt nyfiken på denne egensinnige och blyge tonsättare...
-Thure Stenström, Svenska Dagbladet

En studie som med hjälp av partitur och personliga samtal avläst och avlyssnat [Eliasson] så långt det kanske är möjligt.
-Martin Nyström, Dagens Nyheter

Anders Eliasson är en av våra lödigaste tonsättare med kammarmusik, ett par stora körverk och orkesterstycken i bagaget. Lundman fångar hans såriga person och hans kreativa bana.
-Carlhåkan Larsén, Sydsvenskan

Den bästa biografi jag har läst över en svensk tonsättare.
-Mikael Strömberg, Aftonbladet

Ett levande porträtt av den tillbakadragne tonsättaren.
-Henrik Halvarson, Helsingborgs Dagblad

Lundmans "beskrivningar", redogörelser, analyser av specifika verk är märkliga - ja, enastående, säg makalösa. På den mest lättlästa prosa gräver han sig djupt ner i kompositionerna...
-Bengt Eriksson, Hifi & Musik

Styrkan i Lundmans bok ligger i musikbeskrivningarna men det finns en mängd intressanta frågeställningar kring det musikaliska som bara tangeras.
-Andreas Engström, Tidskriften Respons

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Bo Nilsson
 
Eduard Tubin
 
Ingvar Lidholm