Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Jord (Håkan Wallander)
  

Vra bcker

Jord

Funderingar kring grunden för vår tillvaro

Jord – funderingar kring grunden för vår tillvaro

Att jorden vi trampar på är en av de viktigaste förutsättningarna för livet på vår planet vet nog de flesta. Ändå bär den på hemligheter som inte ens den mest inbitne trädgårdsfantast kunde ana. Håkan Wallander, professor i markbiologi, vägleder oss till denna okända mångfald. Med berättarlust och välvalda illustrationer gör han jorden lite mindre obegriplig - och mycket mer spännande.

Håkan Wallander är professor i markbiologi vid Lunds universitet. Han har besökt många spännande platser: regnskog i Sydamerika, öken i Afrika, glaciärer i Nordamerika och skog och tundra i Skandinavien. I boken vävs faktakunskapen ihop med berättelser från resor och olika vardagliga upplevelser. Ambitionen har varit att väcka intresse och lust för det som är så grundläggande för hela vår existens: jorden som vi odlar vår mat i och som ligger till grund för alla våra landbaserade ekosystem.

ISBN:

9789173535465

Antal sidor:

200

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Håkan Wallander

mne:

Natur & naturvetenskap

Pressklipp

Jord utsedd till Årets Trädgårdsbok 2013

Utmärkelsen Årets Trädgårdsbok delas ut av Stockholms Gartnersällskap, Sveriges äldsta trädgårdsförening. Ur Juryns motivering: "Med en personlig presentation av globala och lokala aspekter på jord och odling öppnar boken dörren till en dimension av odling som hitintills inte har uppmärksammats i den utsträckning som den borde. Författaren tar ett ambitiöst helhetsgrepp och lyckas förmedla välunderbyggd jordbunden kunskap som väcker intresse, nyfikenhet, eftertanke och odlarglädje."

Han blandar vetenskapliga fakta med personliga erfarenheter och spänner över ett brett register.
-LUM

Wallander skriver kunnigt och på vetenskaplig grund, men ändå lättläst och begripligt även för en intresserad amatör... Populärvetenskap i elegant förpackning.
-Jan A Johansson, Skånska Dagbladet

Han redovisar forskningsresultat, sina egna och andras. Det handlar både om personliga möten och om läsning av vetenskaplig litteratur.
-Per Hjertzell, Folket

Boken är full av intressanta fakta och något av det mest lättlästa jag läst i denna genre. Dessutom är den illustrerad med högklassiga foton, som ytterligare höjer dess värde. En höjdare!
-Tord Porsne, Gotlands Allehanda

Lättläst och fantastiskt intressant. Enbart de fylliga bildtexterna ger mängder med kunskap. Boken är dessutom bitvis rolig.
-Eva-Lena Neiman, Sveriges Natur

En lättläst och inspirerande bok.
-Esbjörn Wandt, Miljömagasinet

Wallander öppnar dörren till en helt ny värld av mångfald underytan och han gör det med en berättarglädje som lockar till sträckläsning.
-Olle Östklint, Jönköpings-Posten

Boken Jord ger "jordnära" människor en mycket givande läsupplevelse.
-Torbjörn Andersson, Sörmlandsbygden