Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Normans område (Jan Kjærstad)
  

Vra bcker

Normans område

Normans område

Kan litteraturen vara större än livet? Jan Kjærstads nya roman är en hyllning till litteraturens kraft och samtidigt en kärlekshistoria om en norsk förläggare som tappat känslan för goda manus och en svensk kvinna som semestrar i Norge. Författaren tillägnar boken alla läsare.

John Richard Norman växer upp vid Oslos finaste gata, Seilduksgata i Grünerløkka, med Freia chokladfabrik i ena änden och Christianias segelduksfabrik i den andra, fabriken som en gång levererade seglen till polarfartyget Fram. I det här kraftfältet, mellan sötsaker och upptäcktsfärder, formas John Richard. Att han omsider blir en framstående förlagsredaktör beror på en talang: Han vet alltid när ett manuskript är choklad och när det är segel.

När talangen plötsligt försvinner tar John Richard Norman sin tillflykt till ett hus på en udde i längst ute i havsbandet. Här uppenbarar sig en främmande kvinna, och den stora litteraturen ställs i skuggan av den stora kärleken.

Översättning Inge Knutsson.

ISBN:

9789173535663

Antal sidor:

376

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Jan Kjærstad

mne:

Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

Det är en fest att läsa den.
-Ulrika Milles, Dagens Nyheter

Med sin senaste roman... befäster Jan Kjaerstad sin ställning som en av Nordens absolut främsta författare.
-Björn Gustavsson, Dala-Demokraten

En av Nordens allra främsta romanförfattare, så skicklig att man nästan baxnar ibland. För mig en given Nobelpriskandidat om nu någonsin postmodernt raffinemang kommer att belönas... Det är lysande och ofta spännande, hjärnvindlande och emotionellt på en och samma gång. Man vill bara läsa mer.
-Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet

Engagerar läsaren både intellektuellt och känslomässigt.
-Elisabet Norin, Kristianstadsbladet

Normans område - fullkomligt briljant översatt av Inge Knutsson - är en roman som absorberar, som laddas av den där ljuvliga magin som så många romaner en gång bar på. Den läsglädjen tystar alla eventuella invändningar.
Så tillåt er nöjet och stimulansen att bli uppslukad av en författare som behärskar den ädla och svåra konsten att verkligen berätta.

-Crister Enander, Helsingborgs Dagblad

Kjærstad är en fenomenal sagoberättare för vuxna. (Betyg: fem hjärtan)
-Marie Peterson, ICA-Kuriren

En strålande bok... Hans driv som berättare och den fascination han hyser för vad en berättelse och litteratur över huvud taget kan göra lägger romanen i en så hög växel att sidorna flyger förbi. Vad vi ges är en rörande skildring av den ensamhet som ett liv med litteraturen, ett liv genom litteraturen, har som konsekvens.
-Victor Malm, Norra Skåne

Jan Kjærstad har skrivit en Björn Ranelid-liknande roman där han med sprudlande talang och infallsrikedom åstadkommit en lika underhållande som djupodlande text - som samtidigt vitaliserar romanformen och påminner om dess fantastiska möjligheter.
Björn Gustavsson, BTJ

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Kungen av Europa
 
Jag är bröderna Walker
 
Rand
 
Tecken till kärlek