Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Frihetens pris är okänt (Anna-Lena Laurén)
  

Vra bcker

Frihetens pris är okänt

Om demokratiska revolutioner i Georgien, Ukraina, Kirgizistan

Frihetens pris är okänt

Alla vill ha demokrati och frihet. Men de är svåra att genomföra i praktiken. Tre före detta sovjetländer - Georgien, Ukraina och Kirgizistan - valde demokratins och frihetens väg i sina så kallade färgrevolutioner 2003, 2004 och 2005.

Nu har det gått tio år sedan Georgien satte stenen i rullning. Vad har hänt? Journalisten och författaren Anna-Lena Laurén, med flera prisbelönta reportageböcker bakom sig, har följt de här länderna i flera år och gjort en mängd resor där hon försöker förstå deras svårigheter och problem, deras framsteg och bakslag, deras nu och förflutna. Hon har talat med folk i Georgiens mest oländiga bergstrakter, med gruvarbetare i Donetsk, med intellektuella i Bisjkek. Hon beskriver etniska konflikter, korruption och tillkortakommande, men också individens styrka och förmåga att klara sig i den hårda och orättvisa värld som är det postsovjetiska samhället.

ISBN:

9789173536493

Antal sidor:

200

Bandtyp:

Mjuka pärmar

 

Frfattare:

Anna-Lena Laurén

mne:

Politik & debatt

Pressklipp

Det torde vara svårt att på något språk hitta en bok som på 200 sidor ger en så nyanserad sammanfattning av de forna Sovjetrepubliker som jämte Ryssland och Vitryssland har de starkaste civilsamhällena.
Torgny Hinnemo i Svenska Dagbladet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


De är inte kloka, de där ryssarna
 
Andreas och Kirgizistans hemlighet