Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Per Landin – Kan du inte säga något snällt i stället
  

Vra bcker

Kan du inte säga något snällt i stället

Klicka fr strre bild - Kan du inte säga något snällt i stället

När Peter Magnelius kommer till sommarhuset på Bjärehalvön har han sett fram mot några veckors tennis och salta bad. Han har varit här varje sommar i hela sitt liv.

Peter Magnelius är drygt femtio och har lämnat jobbet på teatern. Huset är numera hans, medan den en gång så charmanta modern sitter på ett exklusivt äldreboende. Under två veckor får läsaren följa Peters möte med den avspända och reglerade atmosfären i sommarparadiset, en värld som han både älskar och hatar. Samtidigt som Peter försöker hålla stilen utåt krackelerar fasaden alltmer, och skammens skuggor kryper närmare. Mitt i sommarhettan stiger minnena av den kusligt manipulativa, erotiskt gränslösa modern upp – hon vars ord tidigt fick sådan makt över honom. Peter skonar henne inte, och inte heller sig själv, på vägen mot det obönhörliga slutet. Per Landins roman är ett kammarspel för soloröst, med dunkande puls och skarp rytm. Den är också ett skri från en plågad själ, en vuxen man som en gång lärde sig att sluta gråta

Provls boken

ISBN:

9789173537834

Antal sidor:

175

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Per Landin

mne:

Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

2015-03-09

Per Landin hanterar romanens olika skikt med stor säkerhet och förmår att ladda även den yttre handlingen med en diffus och tveeggad stämning av osäkerhet, oro och ett tärande tvivel. Ingenting tycks säkert. […] Jag är – tveklöst – ytterst imponerad.
Christer Enander, Gefle Dagblad

Beskrivningen av Bjärehalvön i Skåne och dess invånare öppnar romanen och man känner verkligen havsluften mellan pärmarna.
Philip Teir, DN

Först och främst formen: stram och konsekvent, adekvat till huvudpersonen. Och så den kusligt säkra psykologin, hur in i minsta detalj insiktsfullt skriven denna roman är.
Gun Zanton-Eriksson, Östgöta Correspondenten

Språket är mycket välskrivet och genomarbetat och förmår att väcka starka känslor med små medel. Kan du inte säga något snällt i stället är en stillsamt engagerande skildring av en medelålders mans uppgörelse med sitt liv.
Rickard Lindholm, BTJ

Kan du inte säga något snällt i stället säger de när de vill ge honom dåligt samvete för att han anmärker på för mycket. Orden ljuder som en olycksalig refräng i denna behärskade och mycket välskrivna bok om livsleda och inställda uppror. Läs den för den vemodiga klarsyn och farligt vitglödgade vrede som talar ur den.
Åke Leijonhufvud, Sydsvenskan

Om det fanns ett pris för årets vackraste bok skulle det nog tillfalla Per Landins ”Kan du inte säga något snällt i stället”.
Åke Leijonhufvud, Sydsvenskan