Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Djursholm – Sveriges ledarsamhälle
  

Vra bcker

Djursholm

Sveriges ledarsamhälle

Klicka fr strre bild - Djursholm

Djursholm har alltsedan dess grundande år 1889 varit hem för ledare inom konst, akademi, förvaltning och framför allt näringsliv.

Djursholm är ett samhälle med en unik aura och förmåga att socialt upphöja sina invånare till ledare, särskilt de barn och ungdomar som växer upp där. Författaren Mikael Holmqvist, som intervjuat ett stort antal boende och arbetande i Djursholm och genomfört omfattande fältstudier i samhället under flera års tid, undersöker flera viktiga frågor som beteckningen Sveriges ledarsamhälle väcker, med betoning på hur Djursholm påverkar det övriga Sverige i en social, moralisk och politisk bemärkelse.

Mikael Holmqvists bok är inte bara angelägen för att förstå Djursholm och liknande samhällen och deras betydelse, utan också för att beskriva det Sverige som håller på att bli till.

Provls boken

ISBN:

9789173539883

Antal sidor:

741

Bandtyp:

Mjuka pärmar

 

Frfattare:

Mikael Holmqvist

mne:

Politik & debatt
Atlantis PoD
Historia, svensk
Kulturhistoria

Pressklipp

ett mäktigt pionjärverk. [...]
Mikael Holmqvist verk är ett ymnighetshorn, fullspäckad av intressanta uppgifter och roliga detaljer, mycket fängslande som akademisk studie.

Jan Eklund, DN

Mikael Holmqvists bok ger sammantaget en djup och heltäckande skildring, och analys, av livet i Djursholm och hur individer här upphöjs socialt och i tal och handling upprätthåller idén om Djursholm som ett väldigt speciellt och exklusivt samhälle.
Jonny Hjelm, Västerbottens-kuriren

[...] ett pionjärverk om Djursholm och ett centralverk om maktens sociologi.
Åsa Linderborg, Aftonbladet

Boken innehåller allt men kan tänkas vilja veta om Djursholm som "elitens och ledarnas boplats".
Ingegerd Backlund, Norrtelje Tidning

Den som tvivlar på att det finns exklusiva enklaver också här på hemmaplan bör läsa ekonomiprofessorn Mikael Holmqvists mästerliga mastodontverk om "Sveriges ledarsamhälle" Djursholm.
Fredrik Persson-Lahusen, VLT

Läsningen är närmast hypnotisk
Kristina Lindquist, UNT

Ett gediget bokverk
Göran Kastlund, Dala-demokraten

Annorlunda uttryckt är detta, upphovsmannens profession till trots, ett gediget journalistiskt arbete. Holmqvist har en nyfiken blick och de låt vara anonymiserade informanternas öra. Titeln är saklig, Djursholm – Sveriges ledarsamhälle.
Jan Karlsson, Norrköpings Tidningar

En av de stora tillgångarna med Holmqvists bok är att han synliggör de strategier som elitgrupper har.
Lena Sohl, UNT

Mikael Holmqvists tegelsten "Djursholm" framstår som årets klart viktigaste (där kom det) i sin genre – en bok som öppnar upp något så välbekant som en stockholmsförort och sätter ord på den mystiska, exotiska elitism som har gjort den till "Sveriges ledarsamhälle".
Jens Liljestrand, Expressen

Det är en liten skandal faktiskt, att Mikael Holmqvists studie av den svenska makteliten och deras säregna vanor inte blev nominerad till Augustpriset. För "Djursholm" kan bara beskrivas som ett pionjärverk, som dessutom är stilistiskt elegant och en oväntad läsupplevelse. Det är med lika delar fasa och fascination man besöker platsen där lärare och politiker betraktas som "servicepersonal".
Kristina Lindquist; Upsala Nya Tidning

... Mikael Holmqvist, professorn i företagsekonomi, som med rätta hyllats för sin 741-sidiga bok Djursholm: Sveriges ledarsamhälle. Att läsa den tillhör allmänbildningen: att veta hur djursholmarna tänker är nödvändigt för att kunna fundera över hur framtiden kan och borde se ut.
Jusektidningen Karriär

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Djursholm (pocket)
 
Djursholm
 
Direktörernas direktör
 
Internatskolorna
 

Makten över åsikterna