Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Biskop Brasks måltider
  

Vra bcker

Biskop Brasks måltider

Svensk mat mellan medeltid och renässans

Klicka fr strre bild - Biskop Brasks måltider

Intresset för måltider från förr är stort, tack vare Historieätarna.

I denna bok får vi en levande och ny bild av den svenska matkulturen i början av 1500-talet. Utgångspunkt är biskop Brasks hushållspraktika, som är en unik och rikhaltig källa från tiden att ösa ur. Vi får inte bara veta vad man åt och hur man tillagade maten utan också hur man sörjde för sin personal och om tidens handel och tekniska innovationer.

Boken är resultatet av ett forskningsprojekt med deltagande av 13 forskare från olika discipliner.

ISBN:

9789173538282

Antal sidor:

300

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Magnus Gröntoft (red.)

mne:

Kulturhistoria

Pressklipp

Femton författare har bidragit med artiklar som inte bara skildrar maten och råvarorna, utan också på ett spännande sätt sätter in dem i sin historiska kontext. /.../ Skribenterna går verkligen så långt som det bara är möjligt till botten med sina ämnen och ger mycket kunskap och tidskänsla.
Anna Rudberg-W, Östgöta Correspondenten

/.../ en överlag välskriven, varierad och rikt illustrerad bok som har potential att hitta läsare långt utanför de specialintresserades trånga skara. Matentusiaster i största allmänhet borde hitta näring för idéer här – utan onödigt tuggmotstånd.
Niclas Sennerteg, Blekinge Läns Tidning

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Mellan himmel och helvete
 
Den franske kammartjänarens resa
 
Den osynlige ärkebiskopen