Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Mitt hat får ni inte av Antione Leiris
  

Vra bcker

Mitt hat får ni inte

Klicka fr strre bild - Mitt hat får ni inte

»I fredags kväll tog ni livet av en enastående människa, mitt livs kärlek, min sons mor, men mitt hat får ni inte.«

En kväll förra vintern var Antoine Leiris ensam hemma med sin son medan hans hustru Hélène var på konsert med några vänner. Plötsligt fick han ett sms med frågan om allt var OK? När han satte på tv:n fick han se de pågående terrorattentaten i Paris och försökte ringa Hélène. Hon svarade inte. Den kvällen mördades Hélène, tillsammans med 88 andra människor, på konsertlokalen Bataclan i Paris. Tre dagar senare skrev Antoine ett öppet brev till sin frus mördare på Facebook. Han vägrade låta sig skrämmas eller låta hans sjutton månaders sons liv begränsas av terroristernas handling. I hela sitt liv kommer denna lilla pojke att göra er förnär eftersom han är lycklig och fri, skrev han. Denna bok är Antoine Leiris hjärtslitande, modiga och trots allt hoppfulla berättelse om att livet måste fortsätta.

  "en rörande skildring som värnar det sanna, det äkta."
BTJ

"Jag gråter. Det kan inte ändra något, någonsin, men jag gråter som jag sällan gråtit inför en bok. Detta är så sann litteratur, så mycket bättre än alla förklarande teoriböcker, eftersom den får oss att känna saker och ting vi redan vet, men också upptäcka saker vi inte visste att vi visste."
Göteborgs-Posten

ISBN:

9789173538688

Antal sidor:

130

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Antoine Leiris

mne:

Historia, internationell
E-böcker
Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

Det är en rörande skildring som värnar det äkta, det sanna. Han låter sig inte förgås av hat, han låter istället modet växa i hoppfullhet om att livet tillsammans med sin lille son måste få fortsätta. Det är en ordentligt omskakande bok med mycken eftertanke och klokt balanserade ordval, i bra översättning från franska till svenska av Thomas Andersson.
Håkan Philipsson, BTJ

En bok full av kärlek om terrorattacken i Paris.
Ingrid Norrman, Göteborgs-Posten

Jag gråter. Det kan inte ändra något, någonsin, men jag gråter som jag sällan gråtit inför en bok. Detta är så sann litteratur, så mycket bättre än alla förklarande teoriböcker, eftersom den får oss att känna saker och ting som vi redan vet, men också upptäcka saker vi inte visste att vi visste.
Sinziana Ravini, Göteborgs-Posten

Det måste vara ett av de starkaste inlägg som någonsin skrivits i ett socialt medium. Någonsin, alla kategorier.

Mitt hat får ni inte är djupt personlig, och kan just därför läsas ur ett allmängiltigt perspektiv. Var och en som älskar eller har älskat kan känna med Antoine Leiris.

Det här är en mycket vacker bok om döden och sorgen, men allra mest om kärleken.

Richard Flyckt, Jönköpingsposten

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Saint-Denis
 
Made in France