Våra böcker

Hon som var jag

En memoar om Alzheimer

Klicka för större bild - Hon som var jag

»Fantastisk alla som känner någon som lever med demens borde läsa den här boken.«
The Times

När Wendy Mitchell får diagnosen Alzheimer vid 58 års ålder, tvingas hon ompröva hela sin identitet. Allt det hon tagit för självklart blir gradvis till en kamp. Att cykla till affären, att sköta sitt jobb, laga mat och springa.
Vem är man när man förlorat sina minnen? Vad är kärlek när man inte längre känner igen dem man älskar? Hur behåller man glädjen, och sitt sinne för humor, i en tillvaro som långsamt slocknar?

Hon som var jag är en drabbande, modig och vacker berättelse om en sjukdom som drabbar så många. Det är också en hoppfull bok, full av livsglädje.

När Wendy Mitchell fick diagnosen Alzheimer beslöt hon att arbeta för att sprida kunskap om demens och Alzheimer, och om att det finns ett liv efter diagnosen. Hon har två döttrar och bor i Yorkshire.

»Oftast går upplevelsen av att leva med demens förlorad; även anhöriga känner bara till en del. Miraklet med den här boken är att den har lyckats fånga upplevelsen, och hålla upp den så att vi alla kan se.«
The Telegraph

»Jag är så imponerad av Wendy Mitchells inställning och hennes förmåga att förklara det hon upplever hon är både inspirerande och en vägvisare. Jag tror att den här boken kommer att vara till stor nytta för människor som försöker come to terms with demens, i sina egna liv eller i sina anhörigas.«
Michael Palin

»Vår värld skulle behöva fler Wendy Mitchells Det här är en bok vi alla kan lära av«
Sunday Times

Recensionsdag 20/3

ISBN:

9789178110100

Antal sidor:

300

Bandtyp:

Inbunden

Status:

Finns i lager

Författare:

Ämne:

Memoarer & biografier