Kalendarium

oktober 2017

31 okt kl 17.30:
Tiina Rosenberg på Hedengrens

Mästerregissören. När Ludvig Josephson tog Europa till Sverige.

Teaterregissören Ludvig Josephson (1832-1899) föddes in i den kända judiska kultursläkten Josephson i Stockholm, men drogs till Europa där han kunde finna frihet i den urbana och queera kultur som kontinenten erbjöd. Hans stora dröm var att föra Sverige närmare Europa och världen och att förvandla den provinsiella svenska scenkonsten till något mer storslaget och konstnärligt. Tiina Rosenberg tar oss med till 1800-talets Paris och Berlin och åter till Stockholm och dess teatrar.

Välkommen till författarträff med Tiina Rosenberg, författare och professor i teatervetenskap, på NK Bokhandel den 26 oktober kl. 18:00.

november 2017

9 nov kl 17.30:
Ove Bring om Kvinnor och kungar på Hedengrens

Författarträff med Ove Bring om Kvinnor och kungar: Om krig och fred.

Under tiden fram till första världskriget framträder på den internationella arenan kvinnor som Mary Wollstonecraft, Madame de Staël, Fredrika Bremer och Bertha von Suttner med fredspolitiska inlägg. I Sverige gör dessutom Ellen Key, Selma Lagerlöf, Elin Wägner och Marika Stiernstedt viktiga insatser som fredsaktivister. Samtidigt spelar de fem första kungarna av huset Bernadotte en viss roll på det neutralitetspolitiska planet och fredspolitiska området. Ove Bring, professor emeritus i folkrätt och författare, för samman deras strävanden och rör sig från det traditionella temat "kungar och krig" till ett fokus på "kvinnor och fred".

Välkommen till Hedengrens, vid Stureplan i Stockholm den 9 november kl. 17:30. Fri entré.

december 2017

6 dec kl 15.00:
Julmarknad hos Atlantis och Weyler förlag

Välkommen på julmarknad hos Atlantis, Weyler och Gamla stans andra bokförlag den 6 december kl 15–19!

För första gången någonsin går bokförlagen i Gamla stan ihop om en gemensam dag för sina julmarknader. Genom detta samarbete får bokälskare Stockholms bästa julmarknad och en chans att besöka flera av Gamla stans förlag vid ett och samma tillfälle.

Varje förlag anordnar sin egen julmarknad i sina egna lokaler, och hos oss på Tyska Brinken 19, 2 trappor, bjuder vi på glögg, pepparkakor och trevlig stämning.

Välkomna att fynda fina böcker till riktigt bra priser!