Här kan du söka efter våra boktitlar, författare eller
ISBN-nummer


Ja tack, jag vill gärna bli medlem i Atlantis vänner och får ta del av bokerbjudanden som kommer att skickas ut per E-post.

Klicka på bilden nedan för att ladda ned Atlantis senaste bokkatalog i pdf-version.
Porträtten på dramaten
Porträtt på Dramaten Magnifika oljemålningar, teckningar i blyerts och krita, storslagna skulpturer i marmor och brons, mindre saker i gips: Alla bidrar de till att belysa en viktig del av Dramatens långa och innehållsrika historia.
Pris: 325 kr
Lyx och mode i stormaktstidens Sverige
lyx och mode Möller Varför var man så upptagen av frågor om lyx, mode, samhälle och moral under stormaktstiden? Vad fick riksdagsdebatten att fyllas av franska modedetaljer? Litteratur- och religionsvetaren Håkan Möller berättar om en fascinerande epok i Sveriges historia, präglad av motstridiga krafter som stimulerade framväxten av den moderna storstadsindividen.
Pris: 235 kr
Kvinnor i Kina
Kvinnor i Kina TEST Kvinnor i Kina har lett härar i strid, vunnit i lärda debatter, anfört sjörövarflottor, smugglat opium och drivit bordeller, verkat i hemliga sällskap, grundat skolor och bombfabriker, riskerat livet i uppror och revolutioner, utgett tidningar, blivit affärskvinnor och deltagit i diskussionen om den nya människan.
Pris: 290 kr
Tyst Diplomati
Tyst diplomati Det här är boken om hur det gick till att få Johan Persson och Martin Schibbye fria. Det är ömsom en politisk thriller, ömsom en handbok i tyst diplomati.
Pris: 235 kr
En sommar med Montaigne
en sommar med Montaigne En lättsam introduktion till Michel de Montaignes klassiker med sommarkänsla. Antione Compagnons bestseller var ursprungligen en följetong i fransk radio under sommaren 2012 som i bokform väckte stor uppmärksamhet.
Pris: 160 kr
Kampen om Edith
kampen om edith Edith Södergran var förtegen om sitt privatliv och förstörde själv brev och manuskript. När hon dog var fältet alltså fritt för spekulation och mytbildning.
Pris: 210 kr
Odysséen
Odysseen (pocket) Säg någon äventyrare i litteraturen som inte står i tacksamhetsskuld till den mångförslagne Ulysses! Sirener, cykloper, krigare och kungar sätter alla tiders hjälte på svåra prov men till slut landar han på Ithaka där den svåraste uppgiften återstår: att bevisa för befolkningen och familjen vem han är. Homeros klassiska Odysséen utges nu i Erland Lagerlöfs hexameteröversättning, med förord av Peter Englund, introduktion av Jesper Svenbro och kommentarer av Jan Stolpe.
Pris: 50 kr
Iliaden
Iliaden (pocket) Vår litteraturs begynnelse och – enligt många – vår litteraturs höjdpunkt är Homeros verk Iliaden. Här diktar den mytiska blinda barden om det trojanska kriget, den sköna Helena, om Achilles och Nestor och alla andra som sedan dess levt i våra medvetanden. Översättningen på hexameter gjordes av Erland Lagerlöf för hundra år sedan och utges nu i sitt ursprunliga skick. Förord av Peter Englund, introduktion av Jesper Svenbro, kommentarer av Jan Stolpe.
Pris: 50 kr
Diplomat idag
Diplomat idag I dagens globaliserade värld sker den diplomatiska rapporteringen i nya former. Blogg- diplomati och "open diplomacy" har blivit minst lika viktiga som sekretessbelagda förhandlingar.
Pris: 225 kr
Lumpen
Lumpen Värnplikten är fortfarande en erfarenhet som delas av över en miljon män och några kvinnor. Men 2010 avskaffades den helt. Minnena bleknar och dagens ungdomar har oftast inte gjort den. De många historierna om livet i lumpen är nu en del av vårt kulturarv, och en viktig del i berättelsen om hur Sverige blev det Sverige vi har idag.
Pris: 265 kr
Blod i salongerna
Blod i salongerna Trött på den moderna civilisationen, på det onaturliga livet i storstäderna? För många författare, konstnärer och filosofer har svaret varit primitivismen.
Pris: 285 kr
Villa San Michele
Villa San Michele Genom åren har otaliga berömda författare, konstnärer, kompositörer, forskare och andra kulturutövare skrivit i Villa San Micheles gästböcker. De första åren skrev gästerna endast sina namn, men efter hand började de skriva om sina upplevelser på Capri. De mer konstnärligt lagda började rita och färglägga bilder eller satte noter till en dikt.
Pris: 220 kr
Backanterna. Ifigenia i Aulis
Backanterna Euripides är den yngste av de tre stora grekiska tragöderna och Backanterna och Ifigenia i Aulis blev hans sista tragedier.
Pris: 210 kr
Systrar kring Östersjön
Systrar kring östersjön TEST “Just nu när det förgångna ger sig tillkänna på ett plågsamt sätt, är det tid att tala om det vi gått igenom.” Det säger estnisk-finska författaren Imbi Paju som i sin nya bok, Systrar kring Östersjön, tar upp den enskilda människans liv och historia parallellt med de hänsynslösa turerna i stormaktspolitiken.
Pris: 220 kr
Mitt Tokyo
Mitt Tokyo Det är inte lätt att hitta det förgångna bland skyskraporna i vår tids mångmiljon-metropol. Men få svenskar känner Tokyo så väl som Monica Braw, författare, journalist och fil.dr i japansk historia.
Pris: 220 kr
Silvergåvor från Sveriges regenter till Rysslands tsarer under 1600-talet
73533539 Silvergåvor från Sveriges regenter till Rysslands tsarer under 1600-talet är ett praktverk om de svenska silversamlingarna i Kreml.
Pris: 650 kr
Trädgårdarna i Kashmir
trädgårdarna i Kashmir TEST Sten Åke Nilsson har i denna rikt illustrerade bok gjort ett omväxlande och personligt urval bland sina essäer från fyra årtionden. Flera av dem behandlar högt och lågt i 1700-talskonsten. Allt som allt bjuder Trädgårdarna i Kashmir på uppslagsrik essäistik om konst i vid mening.
Pris: 270 kr
Till Berlin
Till Berlin TEST Det är lätt att ta sig till Berlin, Sveriges närmaste kontinentala storstad. Upplev Berlin på nytt genom denna inspirerande, informativa och underhållande litterära resebok.
Pris: 220 kr
När färgen kom till byn
När färgen kom till byn TEST Intresset för allmogemöbler är stort och frågorna om denna färgfyllda kulturskatt många. I När färgen kom till byn skildrar två experter målade möbler i hela landet, från norr till söder.
Pris: 270 kr
Banbrytande mode
Banbrytande mode TEST Rödmålade läppar, p-pillret, Coco Chanel och Yves Saint-Laurent är några av de fenomen, innovationer och personer som ändrat modet på ett banbrytande sätt. Karina Ericsson Wärn, modeskribent, författare och chefskurator för design på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm berättar i sjutton kapitel om modets växlingar från blixtlås, strumpbyxor, spanx och sneakers till Birkinväskan och Solkungens klackar.
Pris: 210 kr
Julmatchen på västfronten
Julmatchen på västfronten TEST Juldagen 1914 spelades det fotboll mellan skyttegravarna i Ingenmansland mitt under brinnande krig. Pehr Thermaenius har tagit reda på fakta om den mytomspunna matchen.
Pris: 225 kr
Sönder
Sönder (pocket) Sönder är boken som utnämnts till en modernistisk klassiker och vars motto är: ”denna bok är kanske ett plagiat av Marcel Proust”. Pocketutgåvan är trogen originalet och Parlands ursprungliga disposition.
Pris: 50 kr
Djur i krigets öga
Djur i krigets öga TEST Många är skildringarna av soldaternas helvetiska tillvaro i Västfrontens skyttegravar och på andra krigsskådeplatser under första världskriget. Men soldaterna hade sällskap av andra levande varelser. I denna unika fotobok skildras de roller som djur kom att spela i kriget.
Pris: 210 kr
Kundvagnen är tom..

1
En sommar med Montaigne
2
Tyst Diplomati
3
Den dolda kvinnomakten
4
Julmatchen på västfronten
5
Lumpen

2014-03-10

Svenska Akademien tilldelar Lars Gustafsson sitt nordiska pris för 2014

Svenska Akademiens nordiska pris tilldelas Lars Gustafsson. Priset utdelas till mottagare i något av de nordiska länderna, som gjort betydelsefulla insatser inom något av Akademiens verksamhets- eller intresseområden.

2014-02-12

Pris för kulturens främjande

Litteraturhistorikern och översättaren Elena Balzamo tilldelas Svenska Akademiens pris för introduktion av svensk kultur utomlands.

2013-12-04

DN om nya Atlantis

Maria Schottenius har tittat i Atlantis vårkatalog