Här kan du söka efter våra boktitlar, författare eller
ISBN-nummer


Ja tack, jag vill gärna bli medlem i Atlantis vänner och får ta del av bokerbjudanden som kommer att skickas ut per E-post.

Klicka på bilden nedan för att ladda ned Atlantis senaste bokkatalog i pdf-version.
Tyst Diplomati
Tyst diplomati Det här är boken om hur det gick till att få Johan Persson och Martin Schibbye fria. Det är ömsom en politisk thriller, ömsom en handbok i tyst diplomati.
Pris: 215 kr
Silvergåvor från Sveriges regenter till Rysslands tsarer under 1600-talet
73533539 Silvergåvor från Sveriges regenter till Rysslands tsarer under 1600-talet är ett praktverk om de svenska silversamlingarna i Kreml.
Pris: 650 kr
Blod i salongerna
Blod i salongerna Trött på den moderna civilisationen, på det onaturliga livet i storstäderna? För många författare, konstnärer och filosofer har svaret varit primitivismen.
Pris: 265 kr
Diplomat idag
Diplomat idag I dagens globaliserade värld sker den diplomatiska rapporteringen i nya former. Blogg- diplomati och "open diplomacy" har blivit minst lika viktiga som sekretessbelagda förhandlingar.
Pris: 210 kr
Mitt Tokyo
Mitt Tokyo Det är inte lätt att hitta det förgångna bland skyskraporna i vår tids mångmiljonmetropol. Men få svenskar känner Tokyo så väl som Monica Braw, författare, journalist och fil.dr i japansk historia.
Pris: 220 kr
Lumpen
Lumpen Värnplikten är fortfarande en erfarenhet som delas av över en miljon män och några kvinnor. Men 2010 avskaffades den helt. Minnena bleknar och dagens ungdomar har oftast inte gjort den. De många historierna om livet i lumpen är nu en del av vårt kulturarv, och en viktig del i berättelsen om hur Sverige blev det Sverige vi har idag.
Pris: 245 kr
Trädgårdarna i Kashmir
trädgårdarna i Kashmir TEST Sten Åke Nilsson har i denna rikt illustrerade bok gjort ett omväxlande och personligt urval bland sina essäer från fyra årtionden. Flera av dem behandlar högt och lågt i 1700-talskonsten. Allt som allt bjuder Trädgårdarna i Kashmir på uppslagsrik essäistik om konst i vid mening.
Pris: 290 kr
Julmatchen på västfronten
Julmatchen på västfronten TEST Juldagen 1914 spelades det fotboll mellan skyttegravarna i Ingenmansland mitt under brinnande krig. Pehr Thermaenius har tagit reda på fakta om den mytomspunna matchen.
Pris: 225 kr
Banbrytande mode
Banbrytande mode TEST Rödmålade läppar, p-pillret, Coco Chanel och Yves Saint-Laurent är några av de fenomen, innovationer och personer som ändrat modet på ett banbrytande sätt. Karina Ericsson Wärn, modeskribent, författare och chefskurator för design på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm berättar i sjutton kapitel om modets växlingar från blixtlås, strumpbyxor, spanx och sneakers till Birkinväskan och Solkungens klackar.
Pris: 210 kr
Djur i krigets öga
Djur i krigets öga TEST Många är skildringarna av soldaternas helvetiska tillvaro i Västfrontens skyttegravar och på andra krigsskådeplatser under första världskriget. Men soldaterna hade sällskap av andra levande varelser. I denna unika fotobok skildras de roller som djur kom att spela i kriget.
Pris: 210 kr
Till Berlin
Till Berlin TEST Det är lätt att ta sig till Berlin, Sveriges närmaste kontinentala storstad. Upplev Berlin på nytt genom denna inspirerande, informativa och underhållande litterära resebok.
Pris: 235 kr
När färgen kom till byn
När färgen kom till byn TEST Intresset för allmogemöbler är stort och frågorna om denna färgfyllda kulturskatt många. I När färgen kom till byn skildrar två experter målade möbler i hela landet, från norr till söder.
Pris: 295 kr
Kvinnor i Kina
Kvinnor i Kina TEST Kvinnor i Kina har lett härar i strid, vunnit i lärda debatter, anfört sjörövarflottor, smugglat opium och drivit bordeller, verkat i hemliga sällskap, grundat skolor och bombfabriker, riskerat livet i uppror och revolutioner, utgett tidningar, blivit affärskvinnor och deltagit i diskussionen om den nya människan.
Pris: 250 kr
Den dolda kvinnomakten
Den dolda kvinnomakten TEST Vad gör en slottsfru? Det är liksom stora delar av kvinnornas historia en vit fläck i svensk historieskrivning.
Pris: 199 kr
Kundvagnen är tom..

1
Den dolda kvinnomakten
2
Tyst Diplomati
3
Julmatchen på västfronten
4
Djur i krigets öga
5
Missdådare

2014-03-10

Svenska Akademien tilldelar Lars Gustafsson sitt nordiska pris för 2014

Svenska Akademiens nordiska pris tilldelas Lars Gustafsson. Priset utdelas till mottagare i något av de nordiska länderna, som gjort betydelsefulla insatser inom något av Akademiens verksamhets- eller intresseområden.

2014-02-12

Pris för kulturens främjande

Litteraturhistorikern och översättaren Elena Balzamo tilldelas Svenska Akademiens pris för introduktion av svensk kultur utomlands.

2013-12-04

DN om nya Atlantis

Maria Schottenius har tittat i Atlantis vårkatalog